Angol receptek

Vendégváró minifasírtok – kicsit másképp

Ha vendégeket várok és sok a tennivaló, olyan ételeket szoktam előszedni, amelyeket előkészíthetek előző este, és aznap csak gyorsan ki kell sütni, így melegen, frissen várom vele a vendégeket. Egyik ilyen szupersztár a cukkinis minifasírt, mindig nyerő, a gyerekek is szeretik.
A magyaros pirospaprika-hagyma fűszerezés helyett itt sok-sok zöldfűszert és cukkinit használok, ezzel nemcsak változatosabb lesz a fasírtom, de könnyebb, egészségesebb is.
Előkészítés: 20perc
Összesen: 1óra 30perc
Adag: 24 fasírtgolyó lesz belőle

Hozzávalók:
200 g cukkini, lereszelve
500 g darált sertés
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított koriander
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál  reszelt citromhéj
csipetnyi chilipaprika, apróra vágva
2 teáskanál szárított oregánó
olívaolaj sütéshez

1. Lereszeljük a cukkinit, megsózzuk és tésztaszűrőben állni hagyjuk egy órán át, hogy tudjon csöpögni. Egy óra múlva leöblítjük, majd kifacsarjuk a levét.
2. A cukkinit összekeverjük a darálthússal, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, majd 24 mini golyót formázunk belőle. Kevés olajban, kb 8 percig sütjük őket. Melegen tálaljuk.